Υλικά
-
1 κιλό πατατούλες μικρές ολόκληρες (με τη φλούδα τους)
-
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
2 κ.σ. ξίδι
-
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
-
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
Πληροφορίες
Την ονόμασα νηστίσιμη αλλά για μένα μιας και είμαι λάτρης της απλότητας, από τις πραγματικά αγαπημένες μου πατατοσαλάτες.
Βήματα
1
Τέλος
|
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τρίβουμε τη φλούδα τους. Τις κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ. Βράζουμε αλατισμένο νερό, τις ρίχνουμε μέσα και τις αφήνουμε για περίπου 8΄-10΄, να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ. |
2
Τέλος
|
Σε μπολ βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι, το λεμόνι και το νερό κι ανακατεύουμε καλά. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε. |
4
Τέλος
|
Τέλος, λίγο λίγο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, χτυπώντας τη βινεγκρέτ με σύρμα, να πυκνώσει. |
5
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό κι ανακατεύουμε καλά. |
6
Τέλος
|
Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, με προσοχή να μην τις λιώσουμε, τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Τις αραδιάζουμε σε ταψί απλωτά και τις περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και δεν τις ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν. |