Υλικά
-
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου ( 8-10 φτερούγες)
-
8 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
-
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
-
4 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες
-
15 ml. ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
φρέσκο θυμάρι μερικά κλωνάρια για το γαρνίρισμα
-
15 γρ. ζάχαρη καστανή
-
1 κ.γ. σκόνη τσίλι
-
1 κ.γ. πάπρικα
-
120 ml. ζωμός κότας
-
330 ml. μπύρα
Πληροφορίες
Αν ψάχνετε για τη συνταγή που θα αποθεώσει τις φτερούγες κοτόπουλου που θέλετε να φτιάξετε, τότε αυτή η συνταγή είναι η πιο νόστιμη.Σε μια ώρα το πολύ σερβίρετε.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μικρό μπόλ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με το τσίλι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Πασπαλίζουμε τις φτερούγες με το μίγμα των μπαχαρικών που φτιάξαμε. |
3
Τέλος
|
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις φτερούγες και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές τους. Αφαιρούμε τις φτερούγες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη. |
4
Τέλος
|
Βάζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε 5 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. |
5
Τέλος
|
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το αλεύρι να καβουρδιστεί για 1 λεπτό και προσθέτουμε την μπύρα και τον ζωμό. |
6
Τέλος
|
Βάζουμε ξανά τις φτερούγες στο τηγάνι ενδιάμεσα από τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με το σκόρδο. |
7
Τέλος
|
Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά. |
8
Τέλος
|
Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και γαρνίρουμε με θυμάρι. |