Υλικά
-
85 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
250 γρ. μπισκότα Digestive
-
200 γρ. μαύρη σοκολάτα , λιωμένη
-
400 γρ. καραμέλα
-
4 μπανάνες
-
300 ml. κρέμα γάλακτος , ελαφρά χτυπημένη σε σαντιγί
-
Θα χρειαστεί επίσης ...
-
ένα τσέρκι 20 εκατοστά
Πληροφορίες
Πανεύκολη και λαχταριστή εκδοχή του διάσημου και αγαπημένου μας γλυκού με πρωταγωνίστρια την μπανάνα και την σοκολάτα. Πρέπει να τη δοκιμάσετε!
Βήματα
1
Τέλος
|
Σπάστε το μπισκότο σε ψίχουλα σε ένα μπολ . Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε. Με ένα κουτάλι προσθέστε προσεκτικά τα ψίχουλα στη βάση και περίπου στα μισά μέχρι οι πλευρές να πάρουν το σχήμα κοχυλιού .Βάλτε το δέκα λεπτά στο ψυγείο . |
2
Τέλος
|
Λιώστε τη σοκολάτα απαλά στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια ανακατέψτε με την καραμέλα και μια πρέζα γαρύφαλλο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο . |
3
Τέλος
|
Στη συνέχεια στρώνουμε τις μπανάνες αφού τις κόψουμε σε φέτες στη βάση του μπισκότου , συνεχίζουμε με την καραμέλα (εδώ μπορούμε να φτιάξουμε δική μας με ζαχαρούχο γάλα το οποίο θα βάλουμε σε μια κατσαρόλα με νερό σκεπασμένο ,2 με 3 μαζί για 3 ώρες ) βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει . |
4
Τέλος
|
Όταν το σερβίρουμε βάζουμε την σαντιγί και την τριμμένη σοκολάτα ή σκόνη κακάο εναλλακτικά. |