1 0
Αρνίσια «παϊδάκια» με μείγμα μπαχαρικών dukkah

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό παϊδάκια, περίπου 2 εκατοστά πάχος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι dukkah
1 κ.γ. αλάτι
Μια τυπική συνταγή ντούκα, περιέχει
10 γρ. φουντούκια
80 γρ. σουσάμι
2 κ.σ. κόλιανδρο
2 κ.σ. κύμινο
1 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αρνίσια «παϊδάκια» με μείγμα μπαχαρικών dukkah

και κόλιανδρο με κύμινο

Κουζίνα:

ανάψτε μπάρμπεκιου

  • 45'
  • Μέτρια

Υλικά

  • Μια τυπική συνταγή ντούκα, περιέχει

Πληροφορίες

Share

Εδώ δεν μιλάμε για μείγμα μπαχαρικών όσο για ξηρούς καρπούς με πικάντικη και καπνιστή γεύση που αρωματίζουν διάφορα πιάτα. Το ντούκα το φτιάχνουν με διάφορες παραλλαγές σε όλη την Αίγυπτο. Από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι αυτή.

(Visited 583 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Για τα «παϊδάκια»

Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με το μείγμα dukkah και το αλάτι τα παϊδάκια, εξασφαλίζοντας ότι έχει πάει παντού. Μπορείτε να μαγειρέψετε τα παϊδάκια σε μπάρμπεκιου ή σε ένα τηγάνι.

2
Τέλος

Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και το λίπος έχει αρχίσει να γίνεται τραγανό, αλλά το κρέας εξακολουθεί να είναι ρόζ στο εσωτερικό.

3
Τέλος

Για το μείγμα dukkah

Ξεκινάμε την προετοιμασία, καβουρδίζοντας τους σπόρους και το σουσάμι μέχρι να μυρίσουν, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα γουδί ή ένα μπλέντερ και αναμειγνύουμε. Το μείγμα μας είναι έτοιμο!

4
Τέλος

Προαιρετικά, σε ένα βαζάκι προσθέτουμε ελαιόλαδο και κόβουμε πίτες ή ψωμάκια για να ντιπάρουμε.

5
Τέλος

Tips για παραλλαγή ή προσθήκη:

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φουντούκια με αμύγδαλα, να προσθέσουμε μαραθόσπορο, ξύσμα λεμονιού ή μέντα ξερή. Δοκιμάστε και απολαύστε!

προηγούμενο
Μίνι εκλέρ
επόμενο
Πανακότα με καραμέλα ελληνικού καφέ
προηγούμενο
Μίνι εκλέρ
επόμενο
Πανακότα με καραμέλα ελληνικού καφέ