Υλικά
-
1 κιλό παϊδάκια, περίπου 2 εκατοστά πάχος
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
½ φλιτζάνι dukkah
-
1 κ.γ. αλάτι
-
Μια τυπική συνταγή ντούκα, περιέχει
-
10 γρ. φουντούκια
-
80 γρ. σουσάμι
-
2 κ.σ. κόλιανδρο
-
2 κ.σ. κύμινο
-
1 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι
-
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Εδώ δεν μιλάμε για μείγμα μπαχαρικών όσο για ξηρούς καρπούς με πικάντικη και καπνιστή γεύση που αρωματίζουν διάφορα πιάτα. Το ντούκα το φτιάχνουν με διάφορες παραλλαγές σε όλη την Αίγυπτο. Από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι αυτή.
Βήματα
1
Τέλος
|
Για τα «παϊδάκια»Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με το μείγμα dukkah και το αλάτι τα παϊδάκια, εξασφαλίζοντας ότι έχει πάει παντού. Μπορείτε να μαγειρέψετε τα παϊδάκια σε μπάρμπεκιου ή σε ένα τηγάνι. |
2
Τέλος
|
Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και το λίπος έχει αρχίσει να γίνεται τραγανό, αλλά το κρέας εξακολουθεί να είναι ρόζ στο εσωτερικό. |
3
Τέλος
|
Για το μείγμα dukkahΞεκινάμε την προετοιμασία, καβουρδίζοντας τους σπόρους και το σουσάμι μέχρι να μυρίσουν, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα γουδί ή ένα μπλέντερ και αναμειγνύουμε. Το μείγμα μας είναι έτοιμο! |
4
Τέλος
|
Προαιρετικά, σε ένα βαζάκι προσθέτουμε ελαιόλαδο και κόβουμε πίτες ή ψωμάκια για να ντιπάρουμε. |
5
Τέλος
|
Tips για παραλλαγή ή προσθήκη:Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φουντούκια με αμύγδαλα, να προσθέσουμε μαραθόσπορο, ξύσμα λεμονιού ή μέντα ξερή. Δοκιμάστε και απολαύστε! |