Υλικά
-
1 πακέτο πένες ή ριγκατόνι
-
700 γρ. λουκάνικα χωριάτικα πικάντικα, κομμένα σε ροδέλες
-
3/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
-
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
-
3 κ.σ. μουστάρδα
-
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
-
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
-
1 πρέζα κάρυ
-
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού - ψιλοκομμένα
-
πεκορίνο για το σερβίρισμα
Πληροφορίες
Ζυμαρικά και λουκάνικα μαζί, δύσκολα αντιστέκεσαι σ’ αυτό τον χορταστικό και γευστικό πειρασμό.
(Visited 555 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente και τις στραγγίζουμε. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, και όταν μειωθεί στο μισό, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το κόκκινο πιπέρι, το κάρυ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη . |
3
Τέλος
|
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. |
4
Τέλος
|
Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί. |