Υλικά
- 
                                          1 πακέτο πένες ή ριγκατόνι
 - 
                                          700 γρ. λουκάνικα χωριάτικα πικάντικα, κομμένα σε ροδέλες
 - 
                                          3/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
 - 
                                          3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
 - 
                                          3 κ.σ. μουστάρδα
 - 
                                          1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
 - 
                                          1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
 - 
                                          1 πρέζα κάρυ
 - 
                                          1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού - ψιλοκομμένα
 - 
                                          πεκορίνο για το σερβίρισμα
 
Πληροφορίες
Ζυμαρικά και λουκάνικα μαζί, δύσκολα αντιστέκεσαι σ’ αυτό τον χορταστικό και γευστικό πειρασμό.
(Visited 605 times, 1 visits today)
                      Βήματα
| 
                       1 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente και τις στραγγίζουμε.  | 
                  
| 
                       2 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, και όταν μειωθεί στο μισό, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το κόκκινο πιπέρι, το κάρυ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη .  | 
                  
| 
                       3 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.  | 
                  
| 
                       4 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.  | 
                  
      

                
                

