Υλικά
-
Για τη ζεστή σοκολάτα
-
1 κ.σ. σκόνη μανιταριών
-
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας
-
1 κ.γ. βούτυρο αμυγδάλου (προαιρετικά)
-
2 κ.σ. σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη
-
1 πρέζα κανέλα
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 φλιτζάνι γάλα χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα (όπως καρύδας ή γάλα αμυγδάλου)
-
Για τον καφέ latte
-
1 κ.σ. σκόνη μανιταριών
-
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
-
1 κ.σ. σκόνη κακάο (προαιρετικά)
-
1 πρέζα κανέλα
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 φλιτζάνι γάλα χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα (όπως καρύδας ή γάλα αμυγδάλου)
-
1 φλιτζάνι εσπρέσο ή 1/3 φλυτζάνι δυνατό γαλλικό καφέ
Πληροφορίες
Κάντε την διαφορά και δοκιμάστε και τις δυο προτάσεις που σας δίνω.
Βήματα
1
Τέλος
|
Για τη ζεστή σοκολάταΠροσθέστε σκόνη μανιταριού, σιρόπι σφενδάμου, βούτυρο αμυγδάλου (προαιρετικά), σκόνη κακάου, κανέλα και αλάτι σε ένα μικρό μπλέντερ και χτυπήστε. |
2
Τέλος
|
Βάλτε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέστε το στο μπλέντερ. Χτυπήστε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό, έως ότου το μείγμα αποκτήσει αφρό. |
3
Τέλος
|
Γευτείτε και προσαρμόστε τη γεύση όπως σας αρέσει προσθέτοντας κανέλα ή άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας. |
4
Τέλος
|
Για τον καφέ latteΠροσθέστε σκόνη μανιταριού, σιρόπι σφενδάμου, σκόνη κακάο (προαιρετικά), κανέλα και αλάτι σε ένα μικρό μπλέντερ και χτυπήστε για μερικά δευτερόλεπτα. |
5
Τέλος
|
Βάλτε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέστε στο μπλέντερ μαζί με τον εσπρέσο ή τον γαλλικό καφέ. Χτυπήστε τα όλα μαζί για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό ή μέχρι να πάρετε μια αφρώδη υφή. |
6
Τέλος
|
Γευτείτε και προσαρμόστε τη γεύση όπως αρέσει σε εσάς. |
7
Τέλος
|
Σερβίρετε όπως είναι ή με τριμμένη κανέλα. |