Υλικά
-
250 γρ. ρεβύθια
-
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
-
χυμό από 1 ½ λεμόνι
-
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
-
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα της αρεσκείας σας, κομμένα σε κομμάτια
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Παντρέψτε με τον πιο ιδανικό τρόπο τα μανιτάρια και τα όσπρια. Προσθέστε και άλλα υλικά όπως φέτα, αγγινάρες και κάντε τους δικούς σας συνδυασμούς.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε από την προηγούμενη τα ρεβύθια σε νερό να μουλιάσουν. Τα βράζουμε προσθέτοντας και το κλωνάρι δενδρολίβανου μέχρι να μαλακώσουν καλά, χωρίς να διαλυθούν. Όταν κοντεύουν να είναι έτοιμα τα αλατίζουμε. |
2
Τέλος
|
Ενώ τα ρεβύθια μαγειρεύονται, ετοιμάζουμε τα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Τα σβήνουμε με το μισό χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνουμε τη φωτιά. |
3
Τέλος
|
Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι με το υπόλοιπο λεμόνι. Σουρώνουμε τα ρεβύθια (πετάμε το δενδρολίβανο) και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε. |