Υλικά
-
ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
12 κ.γ. μαγιονέζα
-
4 κ.γ. μουστάρδα
-
1/4 λεμόνι το χυμό του
-
1 σκελίδα σκόρδο μικρή ψιλοκομμένη
-
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο το 85% να είναι άπαχο κρέας
-
4 φέτες τυρί του τόστ
-
2 χωριάτικα ψωμιά κομμένα σε 5 όμοια κομμάτια
-
1 ματσάκι ρόκα προαιρετικά
-
Αυγά τηγανιτά προαιρετικά
Πληροφορίες
Κάντε το δικό σας και φτιάξτε το όπως σας βολεύει, εξάλλου δεν μοιάζει με τα κοινά.
Βήματα
1
Τέλος
|
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοψήνουμε για 15- 18 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και ροδίσουν έντονα. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη Ντιζόν, το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. |
3
Τέλος
|
Στην συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε τον κιμά και πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Ψήνουμε στο grill ή στο τηγάνι για περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή αν επιθυμούμε περισσότερο. Δεν παραψήνουμε γιατί θα ξεραθούν. Όταν τα μπιφτέκια μας είναι σχεδόν έτοιμα, βάζουμε πάνω στο καθένα μια φέτα τυρί του τοστ και ψήνουμε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει. |
4
Τέλος
|
Βάζουμε τα ψωμάκια στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν, 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Γεμίζουμε τα ψωμάκια με μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια, τη σως μαγιονέζας και τη ρόκα. |