Υλικά
-
Υλικά για την άλμη :
-
150 ml. λευκό ξύδι από κρασί
-
100 ml. νερό
-
1 κ.σ. ζάχαρη
-
2 κ.σ. αλάτι
-
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
-
Για να προσθέσετε σε βάζο
-
Ραπανάκι φινόκιο τουρσί
-
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο / φύλλα μάραθο
-
150 γρ. ραπανάκι
-
1 μεγάλο φινόκιο
-
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
Κολοκυθάκια τουρσί
-
6-8 κολοκυθάκια κομμένα
-
Τουρσί καρότα
-
6 καρότα
Πληροφορίες
Πανεύκολα τουρσιά για να φάτε τα όσπρια σας αλλά και για να φτιάξετε τα χότ ντόγκ σας.
Βήματα
1
Τέλος
|
Για την άλμη :Τοποθετήστε όλα τα παραπάνω σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράσει και λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι σβήστε. |
2
Τέλος
|
Για το βάζο:Κάντε την παραπάνω άλμη ανά συνταγή και προσθέστε 2 κ.σ, χυμό λεμονιού. |
3
Τέλος
|
Κόψτε το φινόκιο και τα ραπανάκια. Πατήστε τα σε ένα αποστειρωμένο βάζο με τις κομμένες φέτες του σκόρδο και τα φύλλα άνηθου / μάραθου. |
4
Τέλος
|
Συμπληρώστε το βάζο με την ζεστή άλμη, σφραγίστε και αφήστε το να κρυώσει. Αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε 4-6 εβδομάδες. |
5
Τέλος
|
Κολοκυθάκια τουρσίΚόψτε σε φέτες με ένα μαντολίνο τα κολοκυθάκια. |
6
Τέλος
|
Πατήστε σε ένα αποστειρωμένο βάζο με το κομμένο σε φέτες σκόρδο και τα φύλλα άνηθο / μάραθο. Συμπληρώστε το βάζο με την ζέστη άλμη. |
7
Τέλος
|
Σφραγίστε και αφήστε το να κρυώσει. Αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε 4-6 εβδομάδες. |
8
Τέλος
|
Τουρσί καρόταΚόψτε σε λεπτές φέτες τα καρότα και βάλτε τα σε ένα αποστειρωμένο βάζο με το κομμένο σε φέτες σκόρδο και τα φύλλα άνηθο / μάραθο. Συμπληρώστε το βάζο με την ζεστή άλμη, Προσθέστε φύλλα άνηθου /μάραθου. |
9
Τέλος
|
Σφραγίστε και αφήστε το να κρυώσει. Αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε 4-6 εβδομάδες. |
10
Τέλος
|
Κάντε την ίδια άλμη ανά συνταγή. |