Υλικά
-
Για το σπανάκι
-
200 γρ. σπανάκι, στον ατμό η απλά περάστε το απο βρασμένο νερό για μερικά δευτερόλεπτα και ψιλοκόψτε το .
-
½ φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
-
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
-
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
-
½ λεμόνι (χυμό και το ξύσμα του)
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Για το κοτόπουλο
-
1 με 1.5 κιλό φρέσκο κοτόπουλο
-
φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
-
1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση
-
Αλάτι και πιπέρι
-
ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Πληροφορίες
Ένα πολύ αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους, σερβίρεται άνετα είτε προορίζεται για το οικογενειακό γεύμα, είτε πρόκειται για τραπέζι με καλεσμένους. Ξερογλειφόμαστε και η αναμονή είναι βασανιστική καθώς ψήνεται και η μυρωδιά που σκορπίζει στο σπίτι δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση. Όταν μάλιστα έχει και σπανάκι με φέτα τα πράγματα αγριεύουν.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. |
2
Τέλος
|
Βάλτε όλα τα υλικά μαζί με το σπανάκι και ανακατέψτε καλά. Βάλτε αρκετό αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και τοποθετήστε το σε ένα ταψί. |
3
Τέλος
|
Χαλαρώστε προσεκτικά το δέρμα του μαστού με το χέρι σας / μια κουταλιά, προσέχοντας να μην σκιστεί το δέρμα. Γεμίστε προσεκτικά με το σπανάκι και τη φέτα κάτω από το δέρμα και μέσα στην κοιλότητα του λαιμού. |
4
Τέλος
|
Προσθέστε το σκόρδο στο ταψί. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο και από πάνω με τα κλωναράκια του θυμαριού και δέστε τα πόδια μαζί με ένα κομμάτι σπάγκο. |
5
Τέλος
|
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί για 70-80 λεπτά ή μέχρι εκεί που σε εσάς αρέσει το ψήσιμο. |