Υλικά
-
300 γρ. φέτα
-
100 γρ. κατίκι
-
3 πιπεριές φλωρίνης
-
1κ.γ. μπούκοβο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Μερικά φύλλα δυόσμου
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων και όχι μόνο. φτιάξτε την δική σας και βάλτε την στο ψυγείο. Αντέχει αρκετές μέρες.
Βήματα
1
Τέλος
|
Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ, μέχρι να καεί η φλούδα τους και από τις δύο πλευρές. Τις καθαρίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους.. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγανάκι και σοτάρουμε το μπούκοβο για 1/2 λεπτό. |
3
Τέλος
|
Βάζουμε στο μπλέντερ τη φέτα χοντροκομμένη, το κατίκι, το μπούκοβο με το λάδι του, το δυόσμο και τη σάρκα από τις πιπεριές και χτυπάμε για αρκετή ώρα, ώστε να γίνει μια λεία κρέμα. |
4
Τέλος
|
Την αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη, μέχρι το σερβίρισμα. Σερβίρουμε την τυροκαυτερή σαν ντιπ ή επάνω σε φέτες τηγανιτής μελιτζάνας ή χωριάτικο φρυγανισμένο ψωμί και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. |