Υλικά
-
Για τις τηγανιτες
-
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης, Ζέας
-
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, βιολογικό
-
2 κούπες ξινόγαλα
-
2 αυγά
-
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
1 κ.γ. χαρουπόμελο
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
Λίγο αλάτι
-
λίγο βούτυρο για τηγάνισμα
-
1 κ.γ. κανέλα
-
Για τα φρούτα
-
1 πράσινο μήλο, καθαρισμένο
-
1 κόκκινο μήλο, καθαρισμένο
-
1 αχλάδι, καθαρισμένο
-
Χυμό από 1 λεμόνι
-
60 γρ. βούτυρο
-
60 γρ. σταφίδες ξανθές
-
2 κ.σ. ρακόμελο
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1 μπανάνα
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Για τις τηγανίτεςΣε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υγρά υλικά και σταδιακά προσθέτετε τα στερεά. Συνεχίστε ανακατεύοντας καλά για να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, σχετικά παχύρευστο. |
2
Τέλος
|
Ρίχνετε στη συνέχεια λίγο βούτυρο να λιώσει σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε σταδιακά κουταλιά κουταλιά το μείγμα. |
3
Τέλος
|
Όταν δειτε και δημιουργηθούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια της τηγανίτας τότε είναι έτοιμη για γύρισμα. Την γυρίζετε και την ψήνετε για άλλα δύο λεπτά περίπου. |
4
Τέλος
|
Για τα φρούταΚόβετε τα μήλα και το αχλάδι σε κύβους 1-2 εκ. Τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό του λεμονιού. |
5
Τέλος
|
Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε δυνατή φωτιά. |
6
Τέλος
|
Προσθέτετε τα φρούτα και τις σταφίδες. Μαγειρεύετε μέχρι να απορροφήσουν τα φρούτα τον χυμό και στη συνέχεια προσθέτετε το ρακόμελο και την κανέλα. |
7
Τέλος
|
Χαμηλώνετε την φωτιά και μαγειρεύετε για 7 λεπτά. |
8
Τέλος
|
Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά. |
9
Τέλος
|
Σερβίρετε τις τηγανίτες τη μια πάνω στην άλλη, βάζοντας ενδιάμεσα τα φρούτα σας και αν θέλετε προσθέτετε μέλι. |