3 0
Τηγανιτά αύγα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

4 αυγά
30 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. κόκκινο ξίδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τηγανιτά αύγα

με βούτυρο και σάλτσα κόκκινου ξιδιού

Κουζίνα:

Φρυγανίστε μπόλικο χωριάτικο ψωμί

  • 10'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Πιστεύετε ότι το τηγανητό αυγό είναι το πιο εύκολο φαγητό για να μαγειρέψετε; Ίσως και όχι, αν θέλετε να φτιάξετε το καλύτερο τηγανητό αυγό στον κόσμο…Ο πατέρας της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας Fernand Point θρυλείται ότι έβγαζε τα συμπεράσματά του για τα επαγγελματικά «κυβικά» ενός σεφ από το πώς εκείνος τηγάνιζε τα αυγά. Ήταν συνήθης πρακτική του να διακόπτει όχι μονάχα νεαρούς μαθητές, αλλά και θρύλους όπως ο Paul Bocuse και οι αδελφοί Troisgros, ωρυόμενος ότι το αυγό που ετοίμαζαν έκανε μονάχα για σκύλο! Και στη συνέχεια φυσικά, έδειχνε ο ίδιος το δρόμο…  Τα αύγα δεν θέλουν βιασύνη ούτε να καίει το λάδι ή το βούτηρο , θέλουν σιγανή φωτιά και περίπου 7-8 λεπτά.

(Visited 1.795 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Σπάμε τα αυγά στο τηγάνι προσεκτικά ώστε να μην σπάσει ο κρόκος. Τηγανίζουμε τα αυγά για 3-4 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι και να μας πάρει ωραίο χρώμα ο κρόκος .

2
Τέλος

Βγάζουμε τα αυγά από το τηγάνι με μια σπάτουλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.

3
Τέλος

Βάζουμε στο τηγάνι το ξύδι και το σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του στο μισό.

4
Τέλος

Περιχύνουμε τα αυγά με το ξύδι και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Μελιντζάνες “ιμάμ”
επόμενο
Παραδοσιακή γαλατόπιτα της μαμάς
προηγούμενο
Μελιντζάνες “ιμάμ”
επόμενο
Παραδοσιακή γαλατόπιτα της μαμάς