Υλικά
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένα
-
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
¼ φλιτζάνι λευκό κρασί
-
2 κουτιά αποφλοιωμένα ντοματάκια περασμένα από το μπλέντερ
-
½ - 1 μπούκοβο (προαιρετικά)
-
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
500 γρ. καλαμαράκια
-
1 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφός τους
-
350 γρ. φιλέτο ψαριού κομμένο σε κύβους
-
500 γρ. θαλασσινά (γαρίδες χταπόδι κτλ )
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
-
80 ml. κρέμα γάλακτος
Πληροφορίες
Φαγητό που πρέπει να φτιάχνεται για την παρέα και να απολαμβάνεται με μπόλικο φρυγανισμένο ψωμί.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλινο και αφήνουμε να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά). Προσθέστε μετά το σκόρδο και το λευκό κρασί και αφήστε το μέχρι να εξατμιστεί. |
2
Τέλος
|
Προσθέστε το ζωμό, την ντομάτα το μπούκοβο ,τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να πάρει βράση, στη συνέχεια, χαμηλώστε την θερμοκρασία και σιγοβράστε ήπια για περίπου 50-60 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, μύδια και ότι άλλο επιλέξετε. |
4
Τέλος
|
Βάλτε το καπάκι και σιγοβράστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το ψάρι να ψηθεί και τα κελύφη των μυδιών να ανοίξουν. Πετάξτε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει. |
5
Τέλος
|
Ανακατεύετε μέσα την κρέμα και βασιλικό, σιγοβράστε για λίγα λεπτά ακόμα και σερβίρετε σε μεγάλο μπολ με φρυγανισμένο ψωμί. |