Υλικά
-
3 κ.σ. ταραμά
-
1 φλ. νερό
-
Φρέσκα μυρωδικά όπως (δυόσμος -μαϊντανός -μάραθος -άνηθο)
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 φλιντζάνι σπανάκι
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
1 αυγό
-
Αλεύρι όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός
-
Φρέσκο σπασμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Μια πραγματικά παιδική γευστική ανάμνηση αυτή η συνταγή, την έκανε η μητέρα μου κατά την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο, μεζές για τα πάντα αλλά και ώς ορεκτικό. Ήρθε η στιγμή να την μοιραστούμε.
(Visited 1.606 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Αραιώνουμε τον ταραμά με το νερό και τον χτυπάμε λίγο ,προσθέτουμε τα κρεμμύδια πολύ καλά ψιλοκομμένα , τα φρέσκα μυρωδικά το σπανάκι και το σκόρδο. |
2
Τέλος
|
Συνεχίζουμε με το αυγό , το μπέικιν και το αλεύρι , τελειώνουμε με το ελαιόλαδο, σπάμε πιπέρι και δοκιμάζουμε το αλάτι , δεν βάζουμε αλάτι διότι ο ταραμάς είναι αλμυρός. |
3
Τέλος
|
Πρέπει να πάρουμε ένα ωραίο χυλωμένο μείγμα και με ένα κουτάλι τις σούπας να ρίχνουμε σε μέτριο προς καυτό ελαιόλαδο και να τηγανίσουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δυο πλευρές. |