Υλικά
-
Για το φύλλο
-
500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
-
200 ml χλιαρό νερό
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. μηλόξιδο
-
1/2 κ.σ. αλάτι
-
Για τη γέμιση
-
600 γρ. σπανάκι φρέσκο
-
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
1 ματσάκι άνηθο
-
1 κ .γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
-
½ φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες πτισάνης
-
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
150 γρ. κατσικίσια φέτα
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Για το φύλλοΣε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο. |
2
Τέλος
|
Για τη γέμισηΠλένουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και κόβουμε το σπανάκι σε λωρίδες (όπως το μαρούλι) και τα κρεμμυδάκια σε πολύ λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε και τα αρωματικά μας (άνηθο και μαϊντανό ). Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα τρίβουμε ελαφρώς με τα χέρια μας για να βγάλουν τα ζουμάκια τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις νιφάδες πτισάνης το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα της γέμισης. |
3
Τέλος
|
Στη συνέχεια παίρνουμε τη ζύμη, την κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλα με τη βοήθεια ενός πλάστη, αλευρώνοντας συνεχώς την επιφάνεια του πάγκου και του φύλλου που ανοίγουμε. |
4
Τέλος
|
Λαδώνουμε την επιφάνεια ενός ταψιού και απλώνουμε τα δυο πρώτα φύλλα. Ρίχνουμε την γέμιση, σπάμε την κατσικίσια φέτα και απλώνουμε τα άλλα δύο φύλλα από πάνω. |
5
Τέλος
|
Χαράζουμε σε κομμάτια την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 -180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. |