Υλικά
-
600 γρ. φιλέτο στήθος και μπούτι κοτόπουλο
-
200 γρ. σπανάκι (ιδανικά να είναι baby)
-
1-2 σκελίδες σκόρδο
-
ελαιόλαδο
-
200 γρ. ανθότυρο
-
150 γρ. φέτα
-
45 γρ. λιαστές ντομάτες
-
Χυμό και το ξύσμα από μισό λεμόνι
-
30 γρ. ψημένα κουκουνάρια
-
1-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 πρέζα νιφάδες από τσίλι (προαιρετικά)
-
10 φύλλα κρούστας
-
Βούτυρο για να βουρτσίζετε ανάμεσα σε κάθε φύλλο
Πληροφορίες
Είναι και σπανακόπιτα αλλά ειναι και κοτόπιτα, απλά τα έχει όλα. Δεν θα μείνει ψίχουλο, δική σας.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ζεσταίνετε μια κουταλιά του ελαιολάδου σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζετε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί ελαφρώς από όλες τις πλευρές. |
2
Τέλος
|
Προσθέστε το σπανάκι και το σκόρδο. (Μπορείτε να βάλετε ένα καπάκι στο τηγάνι για να δημιουργήσετε ατμό). Αφαιρέστε και αφήστε τα να κρυώσουν. |
3
Τέλος
|
Ανακατεύουμε τον ανθότυρο, την τριμμένη φέτα, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το κουκουνάρι και το τσίλι σε ένα μπολ. |
4
Τέλος
|
Όταν το κοτόπουλο και το σπανάκι είναι έτοιμα τα αφήνετε λίγο να κατεβάσουν την θερμοκρασία και τα αναμειγνύετε με το μείγμα των τυριών . |
5
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. |
6
Τέλος
|
Βουρτσίστε 10 φύλλα κρούστας με βούτυρο και απλώστε τα 7 από τα 10 σταυρωτά αφήνοντάς τα να προεξέχουν σε ένα τσέρκι περίπου 23 εκατοστών. |
7
Τέλος
|
Προσθέστε το μείγμα του κοτόπουλου και των τυριών και διπλώστε προς τα μέσα τα φύλλα. |
8
Τέλος
|
Κόψτε τα υπόλοιπα 3 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα σε τέταρτα και στη συνέχεια σπάστε πάνω από την επιφάνεια της πίτας. |
9
Τέλος
|
Ψήστε για 50-60 λεπτά, μέχρι η κορυφή είναι χρυσή και το κάτω μέρος να έχει ψηθεί. Μπορεί να χρειαστεί να καλύψετε την πίτα σας χαλαρά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο . |