0 0
Σπανακόπιτα με κοτόπουλο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

600 γρ. φιλέτο στήθος και μπούτι κοτόπουλο
200 γρ. σπανάκι (ιδανικά να είναι baby)
1-2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
200 γρ. ανθότυρο
150 γρ. φέτα
45 γρ. λιαστές ντομάτες
Χυμό και το ξύσμα από μισό λεμόνι
30 γρ. ψημένα κουκουνάρια
1-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα νιφάδες από τσίλι (προαιρετικά)
10 φύλλα κρούστας
Βούτυρο για να βουρτσίζετε ανάμεσα σε κάθε φύλλο

Σπανακόπιτα με κοτόπουλο

Και δυο τυρια

Κουζίνα:

αφράτη και τραγανή

  • 01ω 10'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Είναι και σπανακόπιτα αλλά ειναι και κοτόπιτα, απλά τα έχει όλα. Δεν θα μείνει ψίχουλο, δική σας.

(Visited 810 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Ζεσταίνετε μια κουταλιά του ελαιολάδου σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζετε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί ελαφρώς από όλες τις πλευρές.

2
Τέλος

Προσθέστε το σπανάκι και το σκόρδο. (Μπορείτε να βάλετε ένα καπάκι στο τηγάνι για να δημιουργήσετε ατμό). Αφαιρέστε και αφήστε τα να κρυώσουν.

3
Τέλος

Ανακατεύουμε τον ανθότυρο, την τριμμένη φέτα, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το κουκουνάρι και το τσίλι σε ένα μπολ.

4
Τέλος

Όταν το κοτόπουλο και το σπανάκι είναι έτοιμα τα αφήνετε λίγο να κατεβάσουν την θερμοκρασία και τα αναμειγνύετε με το μείγμα των τυριών .

5
Τέλος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

6
Τέλος

Βουρτσίστε 10 φύλλα κρούστας με βούτυρο και απλώστε τα 7 από τα 10 σταυρωτά αφήνοντάς τα να προεξέχουν σε ένα τσέρκι περίπου 23 εκατοστών.

7
Τέλος

Προσθέστε το μείγμα του κοτόπουλου και των τυριών και διπλώστε προς τα μέσα τα φύλλα.

8
Τέλος

Κόψτε τα υπόλοιπα 3 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα σε τέταρτα και στη συνέχεια σπάστε πάνω από την επιφάνεια της πίτας.

9
Τέλος

Ψήστε για 50-60 λεπτά, μέχρι η κορυφή είναι χρυσή και το κάτω μέρος να έχει ψηθεί. Μπορεί να χρειαστεί να καλύψετε την πίτα σας χαλαρά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο .

προηγούμενο
Φιλέτο σολομού ποσέ σε κόκκινο τσάι
επόμενο
Καπουτσίνο με αφρόγαλο τριαντάφυλλο
προηγούμενο
Φιλέτο σολομού ποσέ σε κόκκινο τσάι
επόμενο
Καπουτσίνο με αφρόγαλο τριαντάφυλλο