0 0
Σκορδαλιά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

3 μέτριες πατάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλιτζανιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, στο μούλτι
3/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι

Σκορδαλιά

με καρυδια

Κουζίνα:

η Ελληνική

  • 25'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Η απολύτη συντροφιά του μπακαλιάρου  και όχι μόνο.

Βήματα

1
Τέλος

Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε σε μπολ με μια τρύπια κουτάλα και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

2
Τέλος

Σε ένα γουδί πολτοποιούμε το σκόρδο με λίγο αλάτι. Αν δεν έχουμε γουδί το κάνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμε και ρίχνουμε εναλλάξ λίγο-λίγο το λάδι και το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα. Αν είναι πολύ σφικτή προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό που κρατήσαμε.

3
Τέλος

Όταν η σκορδαλιά αποκτήσει ωραία και μαλακή υφή προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και χτυπάμε για μερικά λεπτά ακόμα.

4
Τέλος

Σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη καρυδόψιχα.

προηγούμενο
Φαβοκεφτέδες
επόμενο
Διαφορετική καρμπονάρα
προηγούμενο
Φαβοκεφτέδες
επόμενο
Διαφορετική καρμπονάρα