Υλικά
-
1 κιλό ώριμες ντομάτες κομμένες καρέ ή τριμμένες
-
3/4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 κ.σ. βασιλικό
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει κάποιος όταν ξεκινά να μαγειρεύει. Εκτός από τα μακαρόνια που συνοδεύει έξοχα, είναι πάντα χρήσιμη και διατηρείται για αρκετές μέρες στο ψυγείο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι. Το ζεσταίνετε (όχι να κάψει) και ρίχνετε το κρεμμύδι. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να γίνει διάφανο. |
2
Τέλος
|
Προσθέτετε το σκόρδο και αφήνετε μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Ρίχνετε τον πελτέ και συνεχίζετε το ανακάτεμα. |
3
Τέλος
|
Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Φέρνετε το φαγητό σε σημείο βρασμού. |
4
Τέλος
|
Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και μαγειρεύετε ανακατεύοντας τακτικά για 1 ώρα περίπου. |
5
Τέλος
|
Προσθέτετε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και βράζετε για 5΄ ακόμα. |
6
Τέλος
|
Αφήνετε την σάλτσα να κρυώσει και την βάζετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για τρεις μήνες. |
7
Τέλος
|
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Κόβετε τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια, τις αλατίζετε και τις βάζετε σε τρυπητό για 30΄. |