Υλικά
-
1 κιλό αποφλοιωμένες ντομάτες
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
-
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
Πληροφορίες
Σάλτσα Μαρινάρα ή αλλιώς σάλτσα του ναυτικού όπως ονομάζεται είναι μια από τις πιο βασικές σάλτες της Ιταλικής Κουζίνας με καταγωγή από Νάπολη. Ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και λίγο βασιλικό κι είναι έτοιμη!
(Visited 336 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρις ότου γίνει ημιδιαφανές. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε τώρα τις ντομάτες το αλάτι και το θυμάρι (Μην προσθέτετε το βασιλικό ακόμα). |
3
Τέλος
|
Σιγοβράστε για 20-25 λεπτά ή έως ότου η σάλτσα δέσει. |
4
Τέλος
|
Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά, ανακατέψτε το βασιλικό και απολαύστε. |