Υλικά
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
-
250 γρ. γαρίδες μεσαίο μέγεθος
-
4 φρέσκα μανιτάρια
-
1 κούπα ρύζι για ριζότο όπως αρμπόριο η Καρολίνα
-
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
-
2 1/2 κούπες ζωμό λαχανικών ή νερό
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Τσίλι (φρέσκο ή σε σκόνη) προαιρετικά
Πληροφορίες
Είναι ντελικάτο και καλύπτει σχεδόν όλες τις απαιτήσεις, επίσης είναι μια διαφορετική λύση για όσους νηστεύουν.Ριζότο μανιταριών με γαρίδες και τρώμε!
(Visited 9.930 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και σβήνουμε με το κρασί. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε το ριζότο το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι και το ζωμό λαχανικών ή το νερό σε δόσεις, έως ότου βράσει το ριζότο και κρατάει ελάχιστα. |
3
Τέλος
|
Δύο λέπτα πριν αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ολοκληρώνουμε το ριζότο μας προσθέτοντας τις καθαρισμένες γαρίδες. Σβήνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως. |