Υλικά
-
3/4 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
-
100 γρ. αλατισμένο βούτυρο
-
2 κ.σ. σκούρο ρούμι
-
2 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
5 ώριμες μπανάνες (τον πουρέ τους)
-
1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι
-
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
Βούτυρο μπανάνας ( Foster )
-
30 γρ . βούτυρο
-
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
-
2 μπανάνες σε πουρέ (λιωμένες)
-
2 κ.σ. ρούμι
-
80- 100 γρ. αλατισμένο βούτυρο
Πληροφορίες
Ιδανικό για πρωινό ή και για απογευματινό, μαζί με το βούτύρο μπανάνας το οποίο θα σας κάνει να μην ξεκολλάτε.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. |
2
Τέλος
|
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε ¼ φλιτζάνι καφέ ζάχαρη. Προσθέστε τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεψτε περίπου μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν το χρωμα καραμέλας . |
3
Τέλος
|
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ κάντε κρέμα το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι ζάχαρη με τα 2 αυγά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας συμπληρώστε το μείγμα της μπανάνας και ανακατέψτε με το χέρι για να γίνουν ένα. |
4
Τέλος
|
Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μπολ και τα ανακατεύουμε με το μείγμα της μπανάνας. |
5
Τέλος
|
Αδειάστε τη ζύμη ψωμιού σε μια φόρμα ψωμιού αντικολλητική. |
6
Τέλος
|
Ψήστε για 70-80 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να είναι ελαστικό στην αφή. Επίσης, τοποθετήστε πάντα ένα κοφτερό μαχαίρι στο παχύτερο μέρος της φραντζόλας και βεβαιωθείτε ότι βγαίνει καθαρό. |
7
Τέλος
|
Για να μην σας καεί η κορυφή ή να μην σας μαυρίσει καλύψτε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο από τα 35 λεπτά και έπειτα. |
8
Τέλος
|
Βούτυρο μπανάνας ( Foster ).Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε τη ζάχαρη και τις μπανάνες και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρουν όλα ένα ωραίο ρόδινο χρώμα .Προσθέστε το ρούμι, και φλαμπάρετε. Αφήστε το να ομογενοποιηθεί και να κρυώσει. |
9
Τέλος
|
Χτυπήστε το με ένα ηλεκτρικό μίξερ και στη συνέχεια προσθέστε το επιπλέον βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα και κάντε την επάλειψη . |