Υλικά
-
2 μεσαίου και μεγάλου μεγέθους μελιτζάνες - κομμένες με πάχος περίπου 2 εκατοστά
-
Σάλτσα ντομάτας ή τοματοπολτό
-
300 γρ. μοτσαρέλα
-
Φέτες τοματίνια
-
Φέτες σαλάμι ή προσούτο της επιλογής σας
-
τριμμένη παρμεζάνα
-
φρέσκα φύλλα βασιλικού
-
Αλάτι και πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Πληροφορίες
Με ορκισμένους φίλους, αλλά και εχθρούς, η μελιτζάνα αποτελεί ένα από τα πιο περίεργα γευστικά αλλά και οπτικά λαχανικά με πολλοστά οφέλη, τα οποία πρέπει να σας κάνουν να αναθεωρήσετε, αν ανήκετε στους εχθρούς της. Θα τη βρείτε μέσα στον μουσακά, τα «παπουτσάκια» και το μπριάμ –μεταξύ άλλων- εγώ σας την έκανα μεζέ και την ονόμασα πίτσα, δοκιμάστε την και θα με πιστέψετε.
Βήματα
1
Τέλος
|
Πρώτα θα πρέπει να αλείψετε κάθε πλευρά από τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, αλλά όχι να παρά ψηθούν. |
2
Τέλος
|
Βάλτε σε ένα ταψί και αρχίζοντας με μια λεπτή στρώση της σάλτσας ντομάτας, στη συνέχεια προσθέστε τα τυριά και τα άλλα υλικά . Ψήστε για περίπου 8 - 10 λεπτά στους 180C και μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. |