Υλικά
-
Για τη σάλτσα
-
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
-
1/2 σκελίδα σκόρδο
-
1/4 φλιτζανιού καρύδια ή κουκουνάρι
-
2 κ.σ. χυμό λεμονιού και λαιμ, μοιρασμένο
-
1 μεγάλη χούφτα βασιλικό πλατύφυλλο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
Λαχανικά επιλέγουμε ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις μας
-
κολοκύθια
-
μελιτζάνες
-
ντοματίνια
-
κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές
-
κρεμμύδια
-
μανιτάρια πλευρώτους
-
καρότα
-
πράσινα σπαράγγια
-
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
-
φρέσκα φύλλα βασιλικού η φύλλα ροκάς
-
Καβουρδισμένα καρύδια
-
πλιγούρι
-
φέτες αβοκάντο
-
φέτα σπασμένη με το χέρι
Πληροφορίες
Μια συνταγή για όσους αρέσουν και όχι μόνο τα ψητά λαχανικά.
Βήματα
1
Τέλος
|
Φτιάχνουμε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά της στο μπλέντερ. Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε τα καρυκεύματα. Προσθέτουμε λίγο νερό ή περισσότερο ελαιόλαδο αν χρειάζεται, για να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Την αφήνουμε στην άκρη. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε μια σχάρα ή ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε τα λαχανικά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. |
3
Τέλος
|
Τα ψήνουμε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να σχηματιστούν στη σάρκα τους μαύρα σημάδια από τη σχάρα και να μαλακώσουν λιγάκι. |
4
Τέλος
|
Απλώνουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα σε ένα πιάτο και τοποθετούμε από πάνω τα ψημένα λαχανικά. Μπορούμε να τα σερβίρουμε μόνα τους ή να ανακατέψουμε μέσα λίγη τριμμένη φέτα, φέτες αβοκάντο και πλιγούρι. |