0 0
Ψητά λαχανικά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για τη σάλτσα
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλιτζανιού καρύδια ή κουκουνάρι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού και λαιμ, μοιρασμένο
1 μεγάλη χούφτα βασιλικό πλατύφυλλο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λαχανικά επιλέγουμε ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις μας
κολοκύθια
μελιτζάνες
ντοματίνια
κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές
κρεμμύδια
μανιτάρια πλευρώτους
καρότα
πράσινα σπαράγγια
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
φρέσκα φύλλα βασιλικού η φύλλα ροκάς
Καβουρδισμένα καρύδια
πλιγούρι
φέτες αβοκάντο
φέτα σπασμένη με το χέρι

Ψητά λαχανικά

με σαλτσα βασιλικου

Κουζίνα:

πλήρες γεύμα

  • 25'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη σάλτσα

  • Λαχανικά επιλέγουμε ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις μας

  • Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Πληροφορίες

Share

Μια συνταγή για όσους αρέσουν και όχι μόνο  τα ψητά λαχανικά.

(Visited 238 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Φτιάχνουμε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά της στο μπλέντερ. Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε τα καρυκεύματα. Προσθέτουμε λίγο νερό ή περισσότερο ελαιόλαδο αν χρειάζεται, για να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Την αφήνουμε στην άκρη.

2
Τέλος

Ζεσταίνουμε μια σχάρα ή ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε τα λαχανικά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.

3
Τέλος

Τα ψήνουμε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να σχηματιστούν στη σάρκα τους μαύρα σημάδια από τη σχάρα και να μαλακώσουν λιγάκι.

4
Τέλος

Απλώνουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα σε ένα πιάτο και τοποθετούμε από πάνω τα ψημένα λαχανικά. Μπορούμε να τα σερβίρουμε μόνα τους ή να ανακατέψουμε μέσα λίγη τριμμένη φέτα, φέτες αβοκάντο και πλιγούρι.

προηγούμενο
Σπαγγέτι με αυγά αχινού
επόμενο
Ψητό μαριναρισμένο χταπόδι
προηγούμενο
Σπαγγέτι με αυγά αχινού
επόμενο
Ψητό μαριναρισμένο χταπόδι