Υλικά
-
1 κιλό ψάρι για σούπα ή κοκκινόψαρο ή διάφορα βραστόψαρα
-
1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
-
Μισή μαραθόριζα ψιλοκομμένη (φινόκιο)
-
10 πατάτες μέτριες, κομμένες σε κύβους
-
5 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
-
2 κρεμμύδια μέτρια
-
1/2 ματσάκι σέλινο, κομμένο κομματάκια
-
για το σερβίρισμα
-
Χυμός λεμονιού και πιπέρι
Πληροφορίες
Δοκιμάστε αυτήν την νοστιμότατη σούπα, το πικάντικο του τζίντζερ και το πλούσιο άρωμα της μαραθόριζας, που για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για το φινόκιο ,θα σας κάνουν να την ξαναδοκιμάσετε. Θρεπτική και υγιεινή.
Βήματα
1
Τέλος
|
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τα 3/4 και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου, μέχρι να γίνουν οι πατάτες. |
2
Τέλος
|
Αν θέλουμε, βγάζουμε το ψάρι με την κουτάλα και το καθαρίζουμε. Αν ανησυχούμε μήπως άφησε λέπια ή κόκαλα στο ζουμί, το περνάμε από ένα στραγγιστήρι. Το βήμα αυτό είναι προαιρετικό αλλά καλό είναι να το κάνουμε, ειδικά αν έχουμε μεγάλο ψάρι. |
3
Τέλος
|
Περνάμε τις μισές πατάτες και το κρεμμύδι από το multi με λίγο από το ζουμί μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός και τον αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. |