Υλικά
-
Για 4 άτομα
-
700 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο ή λίπος μπέικον
-
1 κ.σ. αλεύρι
-
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
-
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
-
4 κ.γ. πάπρικα
-
1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κότας
-
3/4 φλιτζανιού ξινή κρέμα (sour cream) ή γιαούρτι
-
400 γρ. χυλοπίτες ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Το χοιρινό ταιριάζει άψογα με την πάπτικα , το συγκεκριμένο απλά θα γίνει λουκούμι.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε το χοιρινό με το αλεύρι και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το μισό περίπου κρέας στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε και επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο κρέας και μία επιπλέον κ.σ. λάδι. Αποσύρουμε το χοιρινό από τη φωτιά. |
2
Τέλος
|
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την υπόλοιπη 1 κ.σ. από το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 7 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χοιρινό και τον ζωμό. |
3
Τέλος
|
Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το χοιρινό. Σε πολύ χαμηλή φωτιά προσθέτουμε και ανακατεύουμε την ξινή κρέμα. |
4
Τέλος
|
Στο ενδιάμεσο, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με 1/2 φλιτζάνι από τη σάλτσα της κατσαρόλας. Σερβίρουμε το χοιρινό πάνω από τα ζυμαρικά. |