1 0
Ψαρονέφρι παπρικάτο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για 4 άτομα
700 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
3 κ.σ. ελαιόλαδο ή λίπος μπέικον
1 κ.σ. αλεύρι
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
4 κ.γ. πάπρικα
1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κότας
3/4 φλιτζανιού ξινή κρέμα (sour cream) ή γιαούρτι
400 γρ. χυλοπίτες ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ψαρονέφρι παπρικάτο

με μπεικον

Κουζίνα:

Λιώνει στο στόμα...

  • 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για 4 άτομα

Πληροφορίες

Share

Το χοιρινό ταιριάζει άψογα με την πάπτικα , το συγκεκριμένο απλά θα γίνει λουκούμι.

(Visited 579 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε το χοιρινό με το αλεύρι και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το μισό περίπου κρέας στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε και επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο κρέας και μία επιπλέον κ.σ. λάδι. Αποσύρουμε το χοιρινό από τη φωτιά.

2
Τέλος

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την υπόλοιπη 1 κ.σ. από το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 7 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χοιρινό και τον ζωμό.

3
Τέλος

Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το χοιρινό. Σε πολύ χαμηλή φωτιά προσθέτουμε και ανακατεύουμε την ξινή κρέμα.

4
Τέλος

Στο ενδιάμεσο, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με 1/2 φλιτζάνι από τη σάλτσα της κατσαρόλας. Σερβίρουμε το χοιρινό πάνω από τα ζυμαρικά.

προηγούμενο
Ευκολα κέικ μπανάνας
επόμενο
Πένες με κοτόπουλο
προηγούμενο
Ευκολα κέικ μπανάνας
επόμενο
Πένες με κοτόπουλο