Υλικά
-
1 ραντίτσιο
-
½ άισμπεργκ
-
1 ματσάκι ρόκα
-
2 πιπεριές κόκκινη και κίτρινη κομμένες καρέ
-
1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
-
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
4-5 μανιτάρια σοταρισμένα
-
2 κόκκινα γρέιπ φρούτ
-
Υλικά για τη σάλτσα
-
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
-
1-2 κ.σ. λευκό ξίδι
-
2 κ.σ. χυμό γρέιπ φρούτ
-
½ κρεμμύδι
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
«Το γκρέιπφρουτ είναι πικρό» ακούω πολύ συχνά. Όχι, δεν είναι πικρό. Απλώς, συλλέγεται άγουρο από τους βιαστικούς κερδοσκόπους παραγωγούς. Το γκρέιπφρουτ, όπως και όλα τα φρούτα που ανήκουν στην οικογένεια των εσπεριδοειδών (μανταρίνια, λεμόνια, λάϊμ, πορτοκάλια, κουμκουάτ, φράπες, περγαμόντα),ωριμάζει απόλυτα μόνο πάνω στα δέντρα.Οι πιο γλυκές και συνεπώς, οι πιο ωφέλιμες ποικιλίες είναι αυτές που συλλέγονται από τα τέλη Φεβρουαρίου και κυρίως, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζετε στο μούλτι όλα τα υλικά της σάλτσας και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. |
2
Τέλος
|
Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζετε τα σαλατικά χοντροκομμένα με το χέρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μανιτάρια και ανακατεύετε ελαφρά. |
3
Τέλος
|
Προσθέτετε τις φέτες γκρέιπ φρουτ και απλώνετε πάνω στη σαλάτα τις ροδέλες κρεμμυδιών. Περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε. |
4
Τέλος
|
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Της ταιριάζει απίστευτα το αβοκάντο. |