Υλικά
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-
2 μεγάλα πράσινα μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα
-
3 χοιρινά λουκάνικα,περίπου 200 γρ. μόνο τον κιμά τους
-
500 γρ. κιμά χοιρινό
-
2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
-
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
½ κουταλάκι λευκό πιπέρι
-
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
½ φλιτζάνι φρυγανιά
-
2 χ 250 γρ. φύλλα σφολιάτας
-
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, με μια κουταλιά της σούπας γάλα
Πληροφορίες
Ιδιαίτερα πιτάκια με σφολιάτα ,μήλο και κιμάδες. Φτιάξτε τα σε επίσημο, γιορτινό τραπέζι και θα εντυπωσιάσετε.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. |
2
Τέλος
|
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για περίπου 5 λεπτά. |
3
Τέλος
|
Προσθέστε το μήλο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ή δύο, μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του. |
4
Τέλος
|
Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τους δύο κιμάδες και όταν είναι έτοιμοι βάλτε τους σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. |
5
Τέλος
|
Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να είναι περίπου 3mm πάχος. |
6
Τέλος
|
Χωρίστε το μείγμα σε μισό και τοποθετήστε αρκετό κατά μήκος της ζύμης. Η ζύμη πρέπει να καλυφθεί ελαφρά, όταν συνδέσετε τις δύο πλευρές. Αλείψτε την ένωση με αυγό και κυλήστε την ένωση προς την κάτω πλευρά. |
7
Τέλος
|
Τοποθετήστε σε ένα επενδεδυμένο ταψί με λαδόκολλα και αλείψτε τις κορυφές με το μείγμα του αυγού και ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. |
8
Τέλος
|
Μόλις ψηθούν αφήστε τα για 10 λεπτά και κόψτε τα όπως θέλετε και σερβίρετε. |