Υλικά
-
5 φύλλα κρούστας για πίτες
-
600 γρ. μανιτάρια λευκά καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
-
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
-
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες το λευκό μέρος
-
300 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
-
50 ml. λευκό κρασί
-
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
-
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
-
1/3 φλιτζανιού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
-
Ξύσμα από μισό λεμόνι
-
2 κ.σ. ε.π.ελαιόλαδο συν λίγο για το άλλειμα
-
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα ή 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Το ωραιότερο σνακ για τα πάρτυ σας αλλά και για να καλέσετε φίλους. Φτιάξτε τα απολαύστε τα και μοιράστε τα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το θυμάρι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμα. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, αλατοπίπερο, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σβήνουμε τη φωτιά. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με το πιρούνι το τυρί προσθέτουμε τα 2 αυγά, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. |
3
Τέλος
|
Ρίχνουμε στο μπολ το περιεχόμενο του τηγανιού, ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη. |
4
Τέλος
|
Απλώνουμε τα 5 φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο στο πάγκο εργασίας και τα κόβουμε όλα μαζί κατά πλάτος σε 5 λωρίδες. Λαδώνουμε κάθε λωρίδα, τοποθετούμε στη άκρη της 1 κ.σ. γέμιση και τη διπλώνουμε σχηματίζοντας τρίγωνο. Κάνουμε το ίδιο και με τις άλλες λωρίδες. |
5
Τέλος
|
Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε σπορέλαιο για 1 λεπτό από κάθε μεριά ή τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 περίπου λεπτά αφού τα αλείψουμε με χτυπημένο αυγό. |