Υλικά
-
1 πακέτο ζυμαρικά πένες
-
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
-
500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες
-
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
-
2 κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες
-
2 φλιτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τις στραγγίζουμε, τις λαδώνουμε και τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε τα λουκάνικα με το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. |
3
Τέλος
|
Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί. |