0 0
Πένες με λουκάνικο και μοτσαρέλα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά πένες
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες
2 φλιτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πένες με λουκάνικο και μοτσαρέλα

στο φουρνο

Κουζίνα:

φουρνίστε..

  • 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Έυκολο και φυσικά φαγητό που σε όλους αρέσει.

(Visited 211 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τις στραγγίζουμε, τις λαδώνουμε και τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ.

2
Τέλος

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε τα λουκάνικα με το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

3
Τέλος

Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί.

προηγούμενο
Ρεβύθια με ζυμαρικά
επόμενο
Μανιτάρια γεμιστά
προηγούμενο
Ρεβύθια με ζυμαρικά
επόμενο
Μανιτάρια γεμιστά