0 0
Πατατοσαλάτα με χταπόδι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
1 φύλλο δάφνης
2 σπόρους μπαχάρι
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
3-4 τεμ. κρεμμυδάκια φρέσκα
3-4 τεμ. ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
10 τεμ. μαύρες ελιές
1 1/2 κ.σ. κάπαρη
1 κ.σ. μουστάρδα
5 κ.σ. ξίδι
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό

Πατατοσαλάτα με χταπόδι

και καπαρη

Κουζίνα:

άψογο πάντρεμα

  • 40'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Σαλάτα η οποία  μπορεί να γίνει και κανονικό φαγητό αλλά και ένας υπέροχος μεζές για ούζο.

(Visited 1.473 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι.

2
Τέλος

Το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό, να πάρει μια βράση με το δικό του νερό και το σουρώνουμε.

3
Τέλος

Βάζουμε ελάχιστο νερό στην κατσαρόλα να βράσει το χταπόδι μαζί με την δάφνη, το μπαχάρι, 3 κουταλιές ξίδι και το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει καλά το χταπόδι.

4
Τέλος

Αφού βράσει και μαλακώσει το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ή σε πλοκάμια. Όσο έβραζε το χταπόδι,εμείς έχουμε βάλει τις κομμένες πατάτες να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.

5
Τέλος

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα κόβουμε σε ροδέλες, ξαλμυρίζουμε λίγο την κάπαρη και ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια.

6
Τέλος

Τοποθετούμε σε μια πιατέλα το χταπόδι, τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, την κάπαρη, τα αγγουράκια και τις ελιές.

7
Τέλος

Χτυπάμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο ξύδι, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα ,το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι και περιχύνουμε την σαλάτα μας.

8
Τέλος

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, πασπαλίζουμε την σαλάτα και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Χοιρινό ζαμπόν
επόμενο
Πίτσα σνίτσελ
προηγούμενο
Χοιρινό ζαμπόν
επόμενο
Πίτσα σνίτσελ