Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος
-
2 αυγά
-
200 γρ. ζαμπόν σε κομμάτι
-
250 γρ. τυρί τριμμένο (γραβιέρα ή cheddar)
-
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο πιάτο «κρύβει» πολλές θερμίδες αλλά μια στο τόσο αξίζει .Τυριά ,αλλαντικά ,όλοι οι πειρασμοί σε αυτό το φαγητό.’Ενα όμως είναι σίγουρο πως θα δοκιμάσετε και να το φτιάξετε ,αλλά και να το τσακίσετε.
Βήματα
1
Τέλος
|
Πλύντε καλά τις πατάτες με σφουγγάρι και σαπούνι και κόψτε τις σε μικρούς κύβους με τη φλούδα. Βάλτε τις σε ένα μεσαίο πυρίμαχο σκεύος ή σε 2-3 μικρότερα για ατομικά ογκρατέν. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα με το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο και αλατοπιπερώστε. Κόψτε το ζαμπόν σε κυβάκια και ανακατέψτε το με τις πατάτες. Περιχύστε με το μείγμα των αυγών και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 |
3
Τέλος
|
Βγάλτε το ογκρατέν από το φούρνο, απλώστε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί μέχρι να καλυφθεί καλά. Ψήστε άλλα 20-30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει 10 λεπτα. |