Υλικά
-
500 γρ. σουσάμι
-
500 γρ. μέλι
-
φλούδα από 1 λεμόνι
-
6 κ.σ. ανθόνερο ή ροδόνερο
Πληροφορίες
Φτιάξτε το δικό σας παστέλι με το μέλι που εσείς θα επιλέξετε και αρωματίστε το.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά, σε δόσεις, το σουσάμι σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην καεί. |
2
Τέλος
|
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και τη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά. Στη διάρκεια του βρασμού το ξαφρίζουμε. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο ρίχνοντας λίγο με ένα κουταλάκι σε ένα ποτήρι νερό. Αν βυθιστεί σαν μια συμπαγής ελαστική μάζα είναι έτοιμο, αν είναι πολύ μαλακή ή διαλυθεί χρειάζεται ακόμα λίγο βράσιμο. |
4
Τέλος
|
Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και την βρέχουμε με το ανθόνερο. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα από την κατσαρόλα και με μια λαδωμένη σπάτουλα το απλώνουμε και το πιέζουμε ώστε το πάχος του να είναι 1 εκατοστό περίπου. Το κόβουμε σε κομμάτια και το φυλάμε σε δροσερό μέρος βάζοντας λαδόκολλα ανάμεσα για να μην κολλήσουν. |