Υλικά
-
1 κιλό μύδια (με το κέλυφος)
-
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
-
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
-
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
150 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
-
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-
ε.π. ελαιόλαδο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Ένας από τους κορυφαίους μας μεζέδες στο πιάτο σας με την σωστή συνταγή.
(Visited 406 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα μύδια. |
2
Τέλος
|
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο με την πιπεριά μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε για περίπου 3 λεπτά ακόμη μέχρι να σφίξει η σάλτσα. |
4
Τέλος
|
Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε. |