Υλικά
-
150 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
60 ml. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
-
1 μπαγκέτα
-
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Πληροφορίες
Η Ιταλία αλλά και η Ισπανία μας χάρισαν αυτό το νοστιμότατο δώρο: Μπρουσκέτες με ξεροψημένο ψωμί στις οποίες βάζουμε ότι βρίσκεται μπροστά μας. Στην ελλάδα αυτό το ρόλο τον παίζει ο κρητικός ντάκος
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά ώστε να αναμιχθούν τα αρώματα. |
3
Τέλος
|
Κόβουμε την μπαγκέτα σε λεπτές φέτες τις οποίες βάζουμε σε ένα ταψί. |
4
Τέλος
|
Ψήνουμε τις φέτες της μπαγκέτας στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα και να γίνουν τραγανές. |
5
Τέλος
|
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και μοιράζουμε το μείγμα με τις ντομάτες στις τραγανές φέτες της μπαγκέτας. |
6
Τέλος
|
Πασπαλίζουμε την καθεμία με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε ξανά στο φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. |