Υλικά
-
2 κιλά μοσχάρι, φέτα
-
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μεγάλους κύβους
-
8 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
-
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Μοσχαράκι λεμονάτο μέσα από την απλότητα της συνταγής θα να ανακαλύψετε όλη του την νοστιμιά.
Βήματα
1
Τέλος
|
Τρυπάμε το κρέας με ένα μυτερό μαχαίρι και μπήγουμε τις σκελίδες το σκόρδο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. |
2
Τέλος
|
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταίνουμε το κρέας από όλες τις πλευρές του, για λίγο, μέχρι να σωθούν τα υγρά του. |
3
Τέλος
|
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει, γύρω-γύρω. Σβήνουμε με κρασί. |
4
Τέλος
|
Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για μια περίπου ώρα. |
5
Τέλος
|
Κατόπιν το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε, κάθετα στη φορά των ινών, σε λεπτές φέτες με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού. |
6
Τέλος
|
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και τις πατάτες. Αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για ακόμα μια ώρα, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. |
7
Τέλος
|
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. |
8
Τέλος
|
ΣημειωσηΑν δεν χρησιμοποιήσουμε τις πατάτες, την ώρα που θα ρίξουμε το λεμόνι αραιώνουμε σε αυτό μια ρηχή κουταλιά σούπας αλεύρι και το ρίχνουμε στο φαγητό για να γίνει πηχτή η σάλτσα του. |