1 0
Μοσχάρι λεμονάτο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 κιλά μοσχάρι, φέτα
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μεγάλους κύβους
8 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
Αλάτι και πιπέρι

Μοσχάρι λεμονάτο

με πατατες και λευκο κρασι

Κουζίνα:

αέρινο...

  • 01ω 15'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Μοσχαράκι λεμονάτο μέσα από την απλότητα της συνταγής θα να ανακαλύψετε όλη του την νοστιμιά.

(Visited 1.932 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Τρυπάμε το κρέας με ένα μυτερό μαχαίρι και μπήγουμε τις σκελίδες το σκόρδο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

2
Τέλος

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταίνουμε το κρέας από όλες τις πλευρές του, για λίγο, μέχρι να σωθούν τα υγρά του.

3
Τέλος

Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει, γύρω-γύρω. Σβήνουμε με κρασί.

4
Τέλος

Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για μια περίπου ώρα.

5
Τέλος

Κατόπιν το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε, κάθετα στη φορά των ινών, σε λεπτές φέτες με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού.

6
Τέλος

Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και τις πατάτες. Αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για ακόμα μια ώρα, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

7
Τέλος

Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

8
Τέλος

Σημειωση

Αν δεν χρησιμοποιήσουμε τις πατάτες, την ώρα που θα ρίξουμε το λεμόνι αραιώνουμε σε αυτό μια ρηχή κουταλιά σούπας αλεύρι και το ρίχνουμε στο φαγητό για να γίνει πηχτή η σάλτσα του.
Συνοδεύουμε με τηγατητές πατάτες ή πουρέ, λαζάνια ή ρύζι άσπρο.

προηγούμενο
Ντομάτες γεμιστές πολίτικες
επόμενο
Καλαμαράκια σκορδάτα
προηγούμενο
Ντομάτες γεμιστές πολίτικες
επόμενο
Καλαμαράκια σκορδάτα