1 0
Μηλόπιτα με κρεμώδες τυρί

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Για τη βάση
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. αλάτι
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
Για τη γέμιση
220 γρ. πηχτόγαλο Χανίων ή τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
3-4 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα τεμαχισμένα

Μηλόπιτα με κρεμώδες τυρί

και βανιλια

διαφορετική...

  • 55'
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Για τη βάση

  • Για τη γέμιση

  • Για την επικάλυψη

Informations

Share

Η συγκεκριμένη μηλόπιτα πιστέψτε με  θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

(Visited 4.028 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια βάση τάρτας.

2
Done

Βάζουμε σε ένα κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη σαν υγρή άμμος (εναλλακτικά, τα ανακατεύουμε με το χέρι). Μεταφέρουμε τη ζύμη στη βάση και τη στρώνουμε στον πάτο και 2,5 εκ. στα πλαϊνά της φόρμας. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

3
Done

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, αδειάζουμε και στρώνουμε πάνω της τη γέμιση. Τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο.

4
Done

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά τις φέτες μήλου με τη ζάχαρη και την κανέλα, αφού πρώτα τα βάλουμε σε ένα μπολ με νερό και φρέσκο χυμό λεμόνι. Τακτοποιούμε τις φέτες πάνω από την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.

5
Done

Βάζουμε τη μηλόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25-30 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρει καφετί χρώμα η βάση και τα μήλα να μαλακώσουν.

6
Done

Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με άχνη ζάχαρη και τσάι ή καφέ.

previous
Cookies με μπανάνα καρύδια
next
Μελομακάρονα
previous
Cookies με μπανάνα καρύδια
next
Μελομακάρονα