Υλικά
-
1 κιλό φρέσκα μύδια
-
400 γρ. ρύζι για πιλάφι
-
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
-
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
-
1 ½ σφηνάκι Ούζο
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-
1/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
-
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μάραθου
-
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Οι περισσότεροι από εσάς το έχετε δοκιμάσει και το λατρέψατε , τώρα ήρθε η ώρα να το μαγειρέψετε .
Βήματα
1
Τέλος
|
Αν τα μύδια είναι φρέσκα τα πλένουμε καλά, τραβάμε να φύγει το γενάκι και τα τρίβουμε καλά με βουρτσάκι ώστε να είναι πολύ καθαρά. Αν ενώ τα πλένουμε κάποια ανοίξουν, τα πετάμε. |
2
Τέλος
|
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και το ούζο και ρίχνουμε μέσα τα μύδια. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε. Βγάζουμε με μια τρύπια κουτάλα τα μύδια σε ένα πιάτο. |
3
Τέλος
|
Ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα το ρύζι, τον ζωμό, αλατοπίπερο και βράζουμε μέχρι να στύψει και να μαλακώσει το ρύζι. Χρειάζονται περίπου 15-18 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. |
4
Τέλος
|
Πέντε λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος και το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τον άνηθο, το μάραθο και τα μύδια. Ανακατεύουμε μερικές φορές και σερβίρουμε. |