Υλικά
-
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
50γρ. κορν φλάουρ
-
280γρ. νερό
-
9γρ. ξηρή ενεργή μαγιά (1 1/2 κουταλιά της σούπας)
-
1 κουταλιά της σούπας μέλι
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
μέλι και καρύδια για το γαρνίρισμα
Πληροφορίες
Τους λατρεύουν όλοι, μικροί και μεγάλοι και είναι παντώς καιρού. Καιρός να τους φτιάξετε μόνοι σας και να τους απολαύσετε με μπόλικο μέλι.
Βήματα
1
Τέλος
|
Λιώστε μέσα σε 1/2 φλ. χλιαρό νερό την μαγιά. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να κάνει φυσαλίδες. |
2
Τέλος
|
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ το αλάτι και ανακατέψτε να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέστε το μίγμα του αλευριού στο μείγμα της μαγιάς και ρίξτε το μέλι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, με μια κουτάλα όμορφα και ομαλά. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μια ώρα μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί. |
3
Τέλος
|
Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό φυτικό λάδι και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε θερμοκρασία (175-180C) μέχρι να αρχίσει να κάνει φούσκες. Δοκιμάστε αν το λάδι είναι αρκετά ζεστό ρίχνοντας λίγες σταγόνες από τη ζύμη. Αν τσιτσιρίζει το λάδι είναι έτοιμο. |
4
Τέλος
|
Πάρτε μια χούφτα της ζύμης στην παλάμη σας και πιέστε προς τα έξω, ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη σας, επάνω σε ένα υγρό κουταλάκι του γλυκού. Στη συνέχεια ρίχνετε στο λάδι και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι η επιφάνεια από το λαδι να έχει κάψει . Είναι σημαντικό να βυθίζετε το κουτάλι σε ένα ποτήρι νερό κάθε φορά, έτσι ώστε η ζύμη να μην κολλάει . |
5
Τέλος
|
Για να βγάλετε τους λουκουμάδες, χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα και πριν τους βγάλετε γυρίστε τους γύρω-γύρω, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τους λουκουμάδες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη. |
6
Τέλος
|
Όταν τελειώσετε, τοποθετήστε σε μια μεγάλη πιατέλα, και ρίξτε από πάνω ζεστό μέλι και πασπαλίστε με κανέλα και καρύδια. |