Υλικά
-
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
-
1 μέτριο λάχανο άσπρο
-
1 1/3 φλιτζανιού ρύζι μακρύκοκκο ή καρολίνα
-
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
-
3-4 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Για το αυγολέμονο
-
2 αυγά
-
χυμό από 1 ½ λεμόνι
-
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Πληροφορίες
Μπελαλίδικο φαγητό οι λαχαντολμάδες αλλά το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα αποζημιώνει.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε για 10 περίπου λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος) το λάχανο μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. |
2
Τέλος
|
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμυδάκια, το ρύζι, τα μυρωδικά, 2 κ.σ. λάδι και αλατοπίπερο. |
3
Τέλος
|
Ξεχωρίζουμε ένα-ένα τα φύλλα από το λάχανο, τα χωρίζουμε στη μέση αφαιρώντας τα σκληρά νεύρα και βάζουμε σε κάθε μισό φύλλο μια κουταλιά σούπας από τον ζυμωμένο κιμά. Τα τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολά. |
4
Τέλος
|
Απλώνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα κομμάτια από το λάχανο που περίσσεψαν και από πάνω τους τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες. Προσθέτουμε νερό ίσα -ίσα να τους σκεπάσει, λίγο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι. Σκεπάζουμε με ενα πιάτο γυρισμένο ανάποδα και βράζουμε για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να βράσει ο κιμάς και να μείνει ελάχιστο ζουμί. |
5
Τέλος
|
Για το αυγολέμονοΧτυπάμε καλά όλα τα υλικά μαζί με 1 φλιτζάνι από το ζουμί που βράζουν οι λαχανοντολμάδες. |
6
Τέλος
|
Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με το αυγολέμονο κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα στη φωτιά για 1-2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο ψωμί και φέτα. |