Υλικά
-
Για τις κρέπες :
-
250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
1 κ.γ. αλάτι
-
4 αυγά
-
500 ml. γάλα
-
2 κ.σ. κονιάκ
-
125 ml. ηλιέλαιο
-
Σάλτσα καραμέλας της επιλογής σας
-
Φέτες μπανάνας
-
Παγωτό βανίλια
Πληροφορίες
Η κρέπα είναι μία πολύ λεπτή τηγανίτα που συνήθως γίνεται από αλεύρι σίτου. Η λέξη είναι γαλλικής προέλευσης, που απορρέει από τη Λατινική crispa, που σημαίνει κατσαρά. Η κατανάλωσή της είναι σήμερα διαδεδομένη στη Γαλλία και θεωρείται εθνικό πιάτο. Σήμερα η ίδια γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλείς στα περισσότερα μέρη του κόσμου και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Οι κρέπες μπορούν να σερβιριστούν με ποικίλες γαρνιτούρες, είτε γλυκές με διάφορα ζαχαρώδη είτε αλμυρές. Ο τρόπος σερβιρίσματος εξαρτάται από την διατροφική φιλοσοφία κάθε περιοχής. Η κρέπα μέσα στην ιστορία έχει δημιουργήσει τον δικό της μύθο και η ονομασία της αναφέρεται διαφορετικά από χώρα σε χώρα λαμβάνοντας υπ’ όψη την διαφορετικότητα των περιοχών και τις διατροφικές συνήθειες.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. |
2
Τέλος
|
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά ,στην συνέχεια το γάλα και χτυπάτε καλά. |
3
Τέλος
|
Προσθέστε το μείγμα αυγών και γάλακτος στα στερεά υλικά και ανακατέψτε καλά για μερικά λεπτά. |
4
Τέλος
|
Σιγά-σιγά προσθέστε το ηλιέλαιο και το κονιάκ και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να έχετε μια παχιά κρέμα. |
5
Τέλος
|
Αποθηκεύστε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα ή και περισσότερο μέχρις ότου είστε έτοιμοι για να το χρησιμοποιήσετε. |
6
Τέλος
|
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι αντικολλητικό, (για τις πρώτες δυο κρέπες ρίξτε περίπου 50 ml από το μείγμα να καλύψει τη βάση του τηγανιού και τηγανίστε μέχρι να ξεκινήσει να παίρνει χρώμα και να βγάζει φυσαλίδες. |
7
Τέλος
|
Εδώ εάν σας κολλήσουν οι δυο πρώτες μην ανησυχείτε απλά πετάξτε της και συνεχίστε. |
8
Τέλος
|
Συνεχίστε και φτιάξτε όλες τις κρέπες. |
9
Τέλος
|
Απλώστε πάνω με ένα κουτάλι την σάλτσα καραμέλας, προσθέστε φέτες μπανάνας μέχρι να πάει παντού. Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια. |