Υλικά
-
4 στήθη κοτόπουλου (χωρίς πέτσα)
-
4 1/2 φλιτζάνια πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
-
30 γρ. βούτυρο
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
3 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
-
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
3 κ.σ. αλεύρι
-
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
-
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
-
6 έτοιμες τηγανίτες
-
μπεσαμέλ:
-
30 γρ. βούτυρο
-
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
-
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
-
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (γραβιέρα ή τσένταρ)
-
Επιπλέον παρμεζάνα να πασπαλίζουμε στην κορυφή
Πληροφορίες
Τις κρέπες τις τρώτε όπως και με οτιδήποτε περιέχουν, εδώ τώρα από που να πρωτοαρχίσω… μάλλον θα αρχίσετε εσείς να τα λέτε όταν φτιάξετε και τούτο το θεσπέσιο φαγητό.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σοτάρουμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα τηγάνι με το λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε τα μόλις ψηθούν. |
2
Τέλος
|
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το μαϊντανό και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν. |
3
Τέλος
|
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά έως μέτρια κομμάτια και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. |
4
Τέλος
|
Ανακατεύετε μέσα το αλεύρι και μαγειρέψτε το για ένα λεπτό. Προσθέστε το ζωμό και αφήστε τη σάλτσα να δέσει, περίπου 3 έως 4 λεπτά. |
5
Τέλος
|
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και ψήστε για ακόμη δύο λεπτά. Θα έχετε τώρα μια πολύ ωραία κρεμώδη σάλτσα. Ελέγξτε το αλάτι και προσθέστε εάν χρειαστεί. |
6
Τέλος
|
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά. |
7
Τέλος
|
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. |
8
Τέλος
|
Φτιάξτε την μπεσαμέλ σας. Λιώστε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι για να κάνετε το "ρου"(Roux). |
9
Τέλος
|
Προσθέστε λίγο -λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς όλη την ώρα μέχρι να έχετε μια ωραία λεία σάλτσα. Προσθέστε την Ντιζόν, το αλάτι το πιπέρι και το τυρί. |
10
Τέλος
|
Χωρίστε το μείγμα ανάμεσα στις ήδη έτοιμες κρέπες και ρολάρετε. |
11
Τέλος
|
Απλώστε τις κρέπες την μια δίπλα στην άλλη σε ταψί . Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά πυκνά η μια δίπλα στην άλλη. |
12
Τέλος
|
Καλύψτε με τη σάλτσα μπεσαμέλ και ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. |