Υλικά
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
8 κομμάτια κοτόπουλο (με κόκαλα, ή χωρίς το δέρμα)
-
2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
-
400 ml. ζωμό κότας
-
3 ½ κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι ή πορτοκάλι
-
1½ κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
-
250 γρ. χοιρινά λουκάνικα
-
1 πορτοκάλι κομμένο σε 8 κομμάτια
Πληροφορίες
Μην σας φαίνεται παράξενο που ταίριαξα την μαρμελάδα με το κοτόπουλο και τα λουκάνικα, μόνο όταν το μαγειρέψετε θα καταλάβετε την νοστιμιά του.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. |
2
Τέλος
|
Βάλτε μια στρώση από τα κομμάτια του κοτόπουλου πασπαλίστε με το μείγμα μπαχαρικών. |
3
Τέλος
|
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (τα κομμάτια δεν πρέπει να ψηθούν καλά) και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί αρκετά βαθύ. |
4
Τέλος
|
Ανακατέψτε την μαρμελάδα και θυμάρι μαζί. Τακτοποιήστε τα λουκάνικα και το πορτοκάλι σε σφήνες ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου, περιχύνουμε με το ζωμό κότας και ψήνουμε για 45 λεπτά χωρίς να το σκεπάσουμε. |
5
Τέλος
|
* Συμβουλή: Για να κάνετε αυτό ένα δείπνο σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε 500 γρ. πρώιμες πατάτες και ψήνουμε αυτές με το κοτόπουλο και τα λουκάνικα. |