Υλικά
-
2 κιλά κολοκυθάκια
-
Για τη γέμιση
-
750 γρ. κιμά μοσχάρι
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
400 γρ. Ρύζι
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Για το αυγολέμονο
-
3 κρόκους αυγών
-
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ρύζι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. |
2
Τέλος
|
Ζυμώνουμε το μίγμα με λαδωμένα χέρια και το ραντίζουμε με χλυαρό νερό να γίνει εύπλαστο. |
3
Τέλος
|
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, αδειάζουμε την ψίχα τους και τα γεμίζουμε με το μίγμα. |
4
Τέλος
|
Τα τοποθετούμε σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να τα σκαπάσει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-1 1/2 ώρα. |
5
Τέλος
|
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά. |
6
Τέλος
|
Για το αυγολέμονοΧτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό από τα κολοκυθάκια. |
7
Τέλος
|
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινούμε για να πάει παντού η σάλτσα. |
8
Τέλος
|
Ανεβάζουμε ξανά το φαγητό στη φωτιά και αφήνουμε μόλις να πάρει μια βράση, οπότε το κατεβάζουμε και σερβίρουμε. |
9
Τέλος
|
σημειωσηΕάν δεν χρησιμοποιήσουμε αυγολέμονο μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό το χυμό από 1 κιλό ντομάτες. |