0 0
Κέικ σοκολάτας με γλάσο μόκας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για το κέικ
2 φλ. τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 κ.γ. κοφτές μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. κοφτό σόδα
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
½ φλ. τσαγιού βούτυρο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
100 γρ. κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλ. τσαγιού γάλα
στιγμιαίος καφές
1 φλ. τσαγιού καρύδια , ψιλοκομμένα
Για την σως καραμέλας
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
6 κ.σ. βούτυρο
½ κούπα κρέμα γάλακτος

Κέικ σοκολάτας με γλάσο μόκας

και σαλτσα καραμελας

Κουζίνα:

σαν σοκολατόπιτα

  • 01ω 05'
  • Για 8
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για το κέικ

  • Για την σως καραμέλας

Πληροφορίες

Share

Φανταστείτε το αφράτο και ζουμερό με το γλάσο μόκας να το σκεπάζει και να σας ξυπνά αμαρτωλές ιδεές.

(Visited 593 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Για το κέικ:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανακοσκινίζουμε με το μπέικιν πάουντερ, με τη σόδα και με το αλάτι.

2
Τέλος

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.

3
Τέλος

Ρίχνουμε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε στο μείγμα αλληλοδιαδόχως με το μείγμα από αλεύρι.

4
Τέλος

Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.

5
Τέλος

Προσθέτουμε τα καρύδια.

6
Τέλος

Βάζουμε το μείγμα σε μια ρηχή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.

7
Τέλος

Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει, το σκεπάζουμε με γλάσο μόκα.

8
Τέλος

Για να φτιάξουμε το γλάσο μόκας, αναμειγνύουμε και χτυπάμε ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά στιγμιαίο
καφέ, 2 κουταλιές της σούπας νερό και μια κουταλιά της σούπας ρούμι.

9
Τέλος

Πριν σκεπάσουμε το κέικ με το γλάσο, το περιχύνουμε με σιρόπι από ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό και 4 κουταλιές της σούπας ρούμι.

10
Τέλος

Για την σώς καραμέλας:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και ρυθμίζουμε την εστία στη χαμηλή ένταση. Ανακατεύουμε την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς και γίνει υγρό μείγμα, τότε ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.

11
Τέλος

Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 βδομάδες και είναι έτοιμη για χρήση.

προηγούμενο
Clementine Negroni
επόμενο
Κρέμα μελιού
προηγούμενο
Clementine Negroni
επόμενο
Κρέμα μελιού