Υλικά
-
Για το κέικ
-
200 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κύβους
-
125 γρ. βούτυρο, σε κύβους
-
6 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
-
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
-
1 1/2 φλιτζάνι φουντούκια σε πούδρα (θρυμματισμένα)
-
Για το γλάσο
-
100 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
-
100 ml κρέμα γάλακτος, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
-
Για το σερβίρισμα
-
σοκολάτα σε φλύδες
-
τριμμένο φουντούκι (προαιρετικά)
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα τσέρκι ή σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ 8 ιντσών στρώνετε μια λαδόκολλα ή βουτυρώνετε αντίστοιχα. |
2
Τέλος
|
Για το κέικΛιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σιγά σιγά. |
3
Τέλος
|
Σε ένα μίξερ, χτυπήστε μαζί τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν κρεμώδες. |
4
Τέλος
|
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές και να αρχίζουν να φαίνονται γυαλιστερά (μαρέγκα). |
5
Τέλος
|
Πάρτε το ένα τρίτο από το μείγμα της μαρέγκας και προσθέστε το σε αυτό της σοκολάτας. |
6
Τέλος
|
Ρίξτε το μείγμα στο τσέρκι ή στην φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήστε για περίπου 50 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρις ότου βάλετε ενα ξυλάκι μέσα στο κέικ και βγαίνει στεγνό. |
7
Τέλος
|
Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά βγάλτε το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς. |
8
Τέλος
|
Για το γλάσοΒάλτε την κρέμα σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα στην κρέμα και αφήστε τη να σταθεί για 5 λεπτά, εκτός φωτιάς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατέψτε την σοκολάτα απαλά και προσεκτικά. |
9
Τέλος
|
Ρίχνετε πάνω από το κρύο κέικ το γλάσο και στολίστε με φλύδες σοκολάτας και τριμμένα φουντούκια προαιρετικά. |