Υλικά
-
Για το κέικ
-
3 αυγά
-
180 γρ. ζάχαρη
-
180 ml ελαιόλαδο
-
60 ml Ούζο
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
60 γρ. φιστίκι Αιγίνης
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
Για το γλάσο
-
80 γρ. βούτυρο
-
60 ml γάλα
-
2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
390 γρ. ζάχαρη άχνη
Πληροφορίες
Δοκιμάστε το κέικ σ’ αυτή την πραγματικά πρωτότυπη συνταγή.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε μια φόρμα κέικ 20 εκ. Αφηστε στην άκρη. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μίξερ χτύπηστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες και παχύ. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το ούζο και το πορτοκάλι και συνεχίστε. |
3
Τέλος
|
Στη συνέχεια βάλτε το αλεύρι, το φιστίκι και το μπέικιν πάουντερ. |
4
Τέλος
|
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήστε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό το σουβλάκι που θα βάλετε στο κέντρο του κέικ. |
5
Τέλος
|
Για το γλάσοΒάλτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη άχνη, σε χαμηλή προς μεσαία θερμοκρασία. |
6
Τέλος
|
Μόλις ομογενοποιηθούν συνεχίστε με τη ζάχαρη άχνη για άλλα 5 λεπτά μέχρι να γίνει παχύρευστο. Ρίξτε το πάνω από το κέικ και αφήστε το για 10-15 λεπτά πριν ρίξετε πάνω τρίμμα από φιστίκι. |