Υλικά
-
1 μικρό λευκό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
-
1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο
-
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
-
500 γρ. χοιρινό κιμά
-
1 αυγό
-
2 κ.σ. (γεμάτες) μουστάρδα Dijon
-
1/2 μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 φύλλο φασκόμηλου ψιλοκομμένο
-
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
-
αλάτι
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πληροφορίες
Κεφτεδάκια…ολόκληρη φιλοσοφία κρύβεται πίσω τους, τα πείραξα λίγο και τα έκανα ένα δυνατό καπνιστό μεζέ.
(Visited 311 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και την καπνιστή πάπρικα σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μπολ προσθέστε όλα τα άλλα συστατικά και το μείγμα του τηγανιού με το κρεμμύδι ανακατέψτε καλά. |
3
Τέλος
|
Κάψτε ένα τηγάνι με περίπου 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. |
4
Τέλος
|
Ρίξτε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος της επιλογής σας. |
5
Τέλος
|
Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά και να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. |
6
Τέλος
|
Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε. |