0 0
Κεχρί με ψητά λαχανικά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 φλιτζάνι κεχρί
2 φλιτζάνια νερό
1 κολοκύθι
1/2 πιπεριά κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί
1 μελιτζάνα
1 μεγάλο μανιτάρι
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
3 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
10 φύλλα δυόσμου
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό από 1/2 λεμόνι
1/2 κ.γ. κύμινο
Αλάτι και πιπέρι

Κεχρί με ψητά λαχανικά

και σαλτσα ταχινι

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε το κεχρί

  • 35'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη σάλτσα

Πληροφορίες

Share

Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού, ήταν γνωστό στούς αρχαίους Έλληνες ,οι οποίοι το καλλιεργούσαν συστηματικά,κυρίως για την παρασκευή ψωμιού.
(Ο πυθαγόρας το πρότεινε στους μαθητές του ώς την ιδανική τροφή).
Υπάρχουν αναφορές στή βίβλο,για τη χρήση του κεχριού σε τύπο άζυμου ψωμιού
Το κεχρί είναι μια καλή πηγή φυτικής πρωτείνης,είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα νιασίνη,φολικό οξύ και Β6.

Βήματα

1
Τέλος

Βράζουμε το κεχρί σε 2 φλιντζάνια νερό σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

2
Τέλος

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κύβους όλα τα λαχανικά. Τα απλώνουμε πάνω σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αλατίζουμε, σπάμε με το χέρι μας μια με δυο σκελίδες σκόρδο και τις βάζουμε ανάμεσα στα λαχανικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αν μας αρέσει φρέσκο θυμάρι.

3
Τέλος

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά παρακολουθώντας τα να μην μας καούν. Ο κάθε φούρνος διαφέρει όποτε χρειάζεται προσοχή.

4
Τέλος

Μόλις ψηθούν βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

5
Τέλος

Φτιάχνουμε την σάλτσα ταχίνι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ, εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό να αποκτήσει ωραία υφή η σάλτσα.

6
Τέλος

Ανακατεύουμε το κεχρί με τα λαχανικά, προσθέτουμε την σάλτσα και σερβίρουμε δοκιμάζοντας το αλάτι και το πιπέρι.

προηγούμενο
Ψωμι Ζέας -ντίνκελ
επόμενο
Μεσογειακή σαλάτα με πτισάνη
προηγούμενο
Ψωμι Ζέας -ντίνκελ
επόμενο
Μεσογειακή σαλάτα με πτισάνη